Copyright © Toate drepturile rezervate Societății Cultural-
MEDIA
Click pe butonul “Descărcare” pentru a obține statutul Societății cultural-
S T A T U T U L
SOCIETĂȚII CULTURAL-
Pornind de la faptul ca in tumultoasa istorie a tuturor romanilor, domnitorul Mihai Viteazul reprezinta acea personalitate de geniu a poporului roman care a faurit unitatea statala la 1600, luand in considerare faptul ca prin decret domnesc satul lui mos Ploaie de pe Valea Teleajenului a fost ridicat la rang de targ domnesc cu numele de Ploiesti de acelasi mare domnitor, semnatarii procesului verbal din 12.07.1990, infiinteaza “Societatea cultural-
Societatea isi propune ca scop pastrarea si promovarea valorilor istorice, culturale, spirituale si artistice ale poporului roman si in primul rand cultivarea mostenirii istorice si culturale a marelui voievod si domn Mihai Viteazul.
Societatea considera necesara incurajarea cercetarii istorice pentru restabilirea adevarului, intelegerea, recunoasterea si comemorarea evenimentelor din trecut, pastrarea si respectarea mostenirilor stramosesti.
Societatea isi propune de asemenea:
-
-
-
-
-
-
-
-
Societatea este deschisa si colaboreaza cu toate institutiile, fundatiile si persoanele din tara sau strainatate care au preocupari asemanatoare.
Din Societatea Mihai Viteazul fac parte:
a) membrii fondatori;
b) membrii activi;
c) membrii sustinatori;
Membru al societatii poate deveni orice doritor care prezinta o cerere de aderare. Admiterea este valabila numai cu o majoritate de 2/3 a biroului societatii.
Membrii fondatori si activi platesc o cotizatie anuala de 200 lei. Membrii sustinatori sunt toti acei care participa regulat la activitatile societatii si platesc, de asemenea anual, suma de 50 de lei.
Calitatea de membru se pierde prin:
a) demisie;
b) deces;
c) excludere, pronuntata de consiliul societatii.
Fondurile financiare ale societatii se constituie din:
a) cotizatii;
b) subventii de stat, judetene si locale;
c) donatii, participari benevole, alte incasari.
Societatea cultural-
Consiliul societatii se intruneste bilunar pentru rezolvarea problemelor curente si organizarea unor activitati din programul adoptat.
Adunarea generala a membrilor societatii se tine anual in luna mai.
Membrii societatii sunt convocati de catre secretar cu 15 zile inainte de data fixata.
Consiliul societatii va elabora un regulament interior care va fi aprobat de adunarea generala.
Societatea se poate dizolva la cererea a cel putin 2/3 din membrii fondatori.
Redactat la Ploiesti la 10 iulie 1990